Пиронкова даде всичко от себе си, но не стигна до чудото



04-02-2011 20:07 | Николай Драгиев

Макар и не в оптимално състояние Цветана Пиронкова даде всичко от себе си в двубоя си срещу Шахар Пеер от битката на България за Фед Къп с Израел. Въпреки това опитната, 11-а в световната ранглиста Пеер, се наложи след 4:6, 6:4, 6:0 и осигури победата на своята страна с 2:0. Въпреки това домакините от Израел остават втори в група "В", където лидер е тимът на Полша.

По ирония на съдбата България победи тъкмо полякините на Агниешка Радванска, но остава на последно място и ще се бори за оставане в тази група. Съперник на нашите ще бъде Дания, Латвия или Гърция.

Според информация на Гонг Пиронкова е играла в двубоя с Пеер с две превързани бедра. По време на самия мач също и е била оказвана лекарска помощ. Така българският тим нямаше особен късмет в Ейлат, тъй като и Елица Костова не успя да покаже най-доброто от себе си, заради стара травма.

В първия сет след много здрава битка Шахар Пеер поведе с 4:3 и сякаш нямаше да има проблеми. Мотивираната Цвети показа висок дух и спечели три гейма поред за 6:4 в нейна полза.

Нещо повече - Пиронкова дръпна с 3:1 във втория сет. Силите й обаче свършиха и тя отстъпи в крайна сметка с аналогичното 6:4. В хода на геймовете тя можеше да върне втория пробив в началния си удар, но не успя.

Това обърна мача и Пеер се наложи с крайното 6:0, като по този начин вече има 4 победи от 6 мача с Цвети. В последните дни първата ни ракета записа три поредни загуби за Фед Къп със само един спечелен сет. От другата седмица тя ще участва на силен турнир в Париж, ако контузията й не е сериозна.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини