Марин Чилич продължава пропадането, загуби и в Загреб



04-02-2011 22:31 | Николай Драгиев

Пропадането на Марин Чилич изглежда няма спиране. Хърватинът, който защитаваше титлата си на домашния турнир в Загреб, отпадна още в четвъртфиналите на тазгодишното издание.

Флориан Майер надви Чилич с убедителното 6:3, 6:4 на местния "Мастърс 250", който се провежда в зала. По-рано Чилич напусна и турнира на двойки, където се пусна с легендата Горан Иванишевич.

22-годишният гигант бе в серия от 11 поредни победи в Загреб, след като спечели титлите през 2009 и 2010 година. След поредната загуба хърватинът ще падне още от сегашната си 20-а позиция.

38-ият в света Флориан Майер обаче без проблеми се справи с него след 80 минути игра.

"Знаех че имам шансове срещу него. Също така моят стил хич не му допада. Сервирах отлично и съм щастлив от представянето си. Той трябваше да гадае какъв удар ще избера и това го затрудни максимално," разкри Майер.

По пътя към финала Майер ще играе с Михаел Берер, който имаше късмета Ришар Гаске да се контузи в техния четвъртфинал. Берер бе финалист през миналата година в Загреб, но загуби тъкмо от Марин Чилич.

В другия полуфинал ще се изправят един срещу друг Гилермо Гарсия-Лопес и Иван Додиг. Лопес надви с 6:2, 7:6 Алекс Богомолов-Джуниър, а Додиг изненадващо преодоля Иван Любичич с 6:4, 6:4.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини