Мъри с остра критика за състоянието на централния корт



08-07-2017 17:44 | Tennis24.bg

Световният №1 и действащ шампион в турнира Анди Мъри отправи сериозни критики към състоянието на тревната настилка на Уимбълдън. Шотландецът каза, че не помни в предишни години настилката толкова бързо да се е износвала, което отдава и на високите температури и липсата на дъжд над Лондон от началото на седмицата.

„Кортът (централният) не е толкова добър, колкото предишни години. На няколко места вече има участъци, където тревата отсъства - точно пред и зад основната линия. Не помня преди да е било така. Не знам дали е свързано с времето през последните седмици. Беше доста топло, почти не валя. За първия мач кортът беше в отлично състояние, но много бързо се влоши. Други играчи се оплакаха от същото на външните кортове”, коментира Мъри.

В официално съобщение организаторите обявиха, че тревата се подготвя по един и същи начин през последните години.

„Мисля, че кортовете тази година са наистина, наистина зле”, каза Фабио Фонини, който загуби в четири сета от Анди Мъри е петък вечер. „Организаторите правят всичко, което е по силите им. Не е тяхна вината. Тази година има много слънчеви дни и състоянието на тревата не е толкова добро, както миналата година”.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини