Шестима представят България на европейското младежко



10-07-2017 15:17 | Любомир Тодоров

Националите на България по тенис на маса заминават на 13 юли за 60-ото младежко първенство в Гимараеш, Португалия, което започва ден по-късно. Водач на групата е селекционерът Асен Асенов.

Ще имаме отбори само при кадетите и кадетките (до 15 години). Момчетата са в състав Георги Гогов и Мартин Петров и са в група "Е" (второ ниво на турнира) заедно с отборите на Чехия, Израел и Шотландия.

Кадетките ни са Ивет Илиева и Калина Христова. Те попаднаха също в група "Е", където са още Молдова, Португалия, Естония и Латвия.

При юношите и девойките ще ни представят Стефан Тодоров и Мария Йовкова (на снимката). Двамата вече участваха на световното първенство за мъже и жени в Германия тази пролет. Те ще играят индивидуално и ще сформират смесена двойка, а на двойки Йовкова ще играе с унгарката Фани Хасартович.

"Смятам, че съм подготвена много добре. Имахме едноседмичен лагер в София. Не мога да кажа къде имам най-големи шансове, но като че ли на единично ми се ще да се представя най-добре", заяви за Tennis24.bg Мария Йовкова.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини