Мъри: Нямам право на грешки срещу Куери



Мъри: Нямам право на грешки срещу Куери
Свързани турнири
Свързани играчи
Тагове
11-07-2017 09:36 | Николай Драганов

Анди Мъри достигна своя десети пореден четвъртфинал на Уимбълдън, след като се наложи с 3:0 сета над Беноа Пер. Поставеният под №1 в схемата е достигнал до тази фаза на турнира в 24 от последните си 26 турнира от Големия шлем. Макар да имаше сериозни проблеми преди началото на Уимбълдън, шампионът от миналата година изглежда натрупва все повече увереност и ритъм.

 

"Едно от най-хубавите неща в този мач беше, че се чувствах способен да отговарям на доста от ударите му. Направих някои чудесни удари в разиграванията и не му позволих да реализира много уинъри покрай мен. Това е много важна част от моята игра. Страдам много, ако не се движа добре, това се отразява на цялостното ми представяне, вероятно повече, отколкото на играчите, които не разчитат толкова на движението", сподели Мъри.


Следващият съперник на шотландеца ще бъде Сам Куери, който се наложи над Кевин Андерсън в четири сета, два от които в тайбрек. "Сам очевидно харесва условията за игра тук. Игра наистина добре през миналата година, записа някои хубави победи тук, измъкна тежки мачове. Ще влезе в двубоя с увереност. Очевидно има мощен сервис, търси ударите. Той е много агресивен играч", подчерта Анди.


"Срещу Пер изиграх един или два сервис гейма в първия сет, които не мога да си позволя срещу Сам. Той не е лесен за пробиване, а когато води, сервира още по-добре. Той е добър, когато трябва да го преследваш. Ще трябва да се уверя, че сервисът ми е на ниво и да не го оставям да диктува играта", анализира британецът, който води със 7:1 в преките двубои.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини