Финалната четворка на Уимбълдън става ясна днес



12-07-2017 09:39 | Николай Драганов

Двата полуфинала при мъжете ще бъдат оформени днес в "Ол Инглънд Клъб". В битката за финалната четворка на Уимбълдън през 2017 година ще се включат бивши носители на трофея и финалисти, експерти на трева, ветерани в ренесанс на кариерата си и представители на новото поколение в тениса.


Анди Мъри - Сам Куери (Централен корт, начало 15:00 часа)


Програмата ще бъде открита от Анди Мъри и Сам Куери, които ще излъчат първият полуфиналист. Британецът е поставен под №1 в схемата като шампион от миналата година и въпреки проблемите си преди старта на турнира и от началото на 2017 година като цяло, успя да натрупа много увереност и безспорен фаворит за трофея и тази година. Мъри води със 7:1 победи в преките мачове срещу Куери, като е спечелил и единственият им мач на трева през 2010 година. Двубоят е ключов и за първото място в ранглистата, като за да го запази, Мъри се нуждае от победа. В случай, че Куери стигне до успеха, при титла на Новак Джокович сърбинът ще се завърне под №1 още през следващата седмица. Самият Куери обаче има на какво да се надява, тъй като през миналата година победи №1 в света тук - именно Новак Джокович. 


Жил Мюлер - Марин Чилич (Корт №1, начало 15:00 часа)

 
По същото време на корта ще излязат сензацията Жил Мюлер и един от скритите фаворити Марин Чилич. Мюлер спечели по изключително драматичен начин осминафинала си срещу Рафаел Надал, като го победи с 15:13 гейма в петия решителен сет. От своя страна Чилич се представя почти безупречно до този момент в Лондон. Двамата се срещнаха само преди месец отново на трева в Куинс, а хърватинът спечели в три сета. Мюлер и Чилич са играчите с най-много победи на трева през този сезон - Мюлер има 11 победи и 1 загуба, а Чилич - 10 победи и 2 загуби.

 
Милош Раонич - Роджър Федерер (Централен корт, втори мач)


Може би най-интригуващият мач от четвъртфиналите е повторение на миналогодишния полуфинал, който бе спечелен от Раонич. Днес обаче ситуацията е съвсем различна - Федерер прави невероятен сезон, за разликата от миналата година, когато веднага след загубата от канадеца сложи край на сезона си. Маестрото води с 9:3 победи, като освен миналогодишния им петсетов сблъсък, имат и още една среща на Уимбълдън - на полуфиналите през 2014 година, когато Федерер спечели. Мачът ще бъде под №100 в "Ол Инглънд Клъб" за Федерер, който вече спечели една титла от Големия шлем през този сезон и още три трофея. Канадецът пък не е печелил срещу играч от Топ 5 именно от победата си над Федерер преди година. 


Томаш Бердих - Новак Джокович (Корт №1, втори мач)


На Корт №1 след края на мача между Мюлер и Чилич ще излязат финалистът от 2010 година Томаш Бердих и трикратният шампион Новак Джокович. Ноле води с 25:2 в преките двубои и е спечелил последните им 12 сблъсъка, но Бердих може да се похвали с победа на полуфинал на Уимбълдън през въпросната 2010 година. Чехът изигра един от най-добрите си мачове през сезона на осминафиналите, където победи в пет сета Доминик Тийм. Сърбинът пък продължава да надгражда над добрата си форма, показана при спечелването на титлата в Ийстборн преди седмица. Сърбинът се нуждае от нова победа, ако иска да се доближи до завръщането си като №1. Този вариант е възможен още в понеделник, ако Ноле спечели трофея, а Мъри отпадне днес на четвъртфиналите.

 

Победителят от сблъсъка между Мъри и Куери ще се изправи срещу този от мача между Мюлер и Чилич, а в другия полуфинал целият свят очаква да види суперсблъсък между Федерер и Джокович, но дали Бердих и Раонич са казали последната си дума?

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини