Джокович бесен на Уимбълдън, иска тайбрек в петия сет



12-07-2017 11:56 | Станко Димов

Новак Джокович не спести критиките си към организаторите на Уимбълдън. Причина за гнева на сърбина стана отложеният му двубой срещу Адриан Манарино. Двамата трябваше да играят в понеделник веднага след Надал и Мюлер, чийто дуел обаче се проточи близо 5 часа.

В крайна сметка организаторите решиха да не преместят срещата на Джокович на друг корт и мачът се игра във вторник. Така Ноле ще трябва да играе в два последователни дни и ще има по-малко време за възстановяване, в сравнение с другите оцелели в турнира.

„Наистина не мога да си обясня защо не бяхме преместени на централния корт, който вече беше свободен. Там има покрив, има осветление, можехме да играем и до 23 часа, ако се наложи. Вместо това стояхме и чакахме цял ден”, възропта сърбина.

Ноле също така каза, че според него ще бъде правилно, ако останалите турнири от Големия шлем последват примера на US Open и въведат тайбрек в петия сет.

„Да играеш 6 часа днес и утре да излезеш отново на корта е нещо, което тялото не желае със сигурност. Защото Иснър и Маю направиха история (2010), когато играха 11 часа, това ли е причината и ние да продължаваме? Да, драмата е голяма, но на другия ден ние трябва да излезем на корта отново. Заради феновете ли се прави всичко? Просто е – ако в петия сет резултатът е 6:6, всичко може да се реши в тайбрек”.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини