Мъри: Тъжен съм, че свърши, но и горд



13-07-2017 07:51 | Николай Драганов

Световният №1 Анди Мъри допусна поражение в четвърфиналната фаза на Уимбълдън от Сам Куери и не успя да защити трофея си от миналата година. Британецът рискува да загуби и мястото си на върха в ранглистата, но малко по-късно от надпреварата отпадна и Новак Джокович, което засега остави Мъри водач. 


Без съмнение за победата на Куери спомогна травмата на Мъри в бедрото, която го измъчваше още преди турнира, но се засили по време на двубоя. Анди обаче отказа да отдаде загубата си на този проблем, а вместо това засипа с похвали съперника си.


"Мисля, че той играе добре на този турнир. Опитва се да бъде агресивен. Със силата и мощта, с които разполага, той има всички шансове да се представя силно в тези надпревари. Когато сервира добре - мисля че има средно по около 25 аса на мач - това му дава възможност да бъде по-освободен в останалите елементи от играта и да търси правилните удари", коментира детронираният шампион.


"Движи се напред към мрежата малко по-често, отколкото го правеше преди. Определено е добър на мрежата и прави волетата си. Един голям играч пред теб. Това е основната разлика, която видях в играта му", продължи с анализа си Мъри.


"Знаех, че няма да си причиня много тежки поражения, ако играя", заяви Мъри относно контузията, поставила под въпрос самото му участие в дните преди старта на Уимбълдън. "Търсехме краткосрочно решение, защото всеки иска да играе на Уимбълдън. Искаш да играеш във всички турнири от Шлема и да се постараеш там. Успях да премина през няколко мача и се справих добре. Сега заедно с отбора ще седнем и ще погледнем малко по-дългосрочно, за да решим каква да бъде програмата ми", посочи той.


"Имах своите проблеми по време на целия турнир, но опитах да дам най-доброто до самия край. Горд съм с това. Разочароващо е да загубиш на Уимбълдън. Очевидно имаше възможности, така че съм тъжен, че свърши", подчерта Анди. 


"Справям се с този проблем от дълго време. Очевидно, когато остаряваш, нещата стават малко по-сложни, отколкото ако си още младеж. Има повече болки и проблеми. Но аз съм убеден, че ще го преодолея, като продължа напред. Просто трябва да правя правилните неща, да бъда малко повече професионалист, отколкото бях в последно време", подчерта британецът.


Анди заяви още, че в момента мисли как да се възстанови, а не толкова за първото място в ранглистата. "През тази година не играя достатъчно добре, за да заслужа оставането си на върха за по-дълго. Ако не се случи след края на този турнир, вероятно ще се случи след US Open. Нямам проблем с това, макар очевидно да предпочитам да съм №1, вместо №2, 3 или 4. Но ще опитам да намеря начин да се върна и се надявам да успея", завърши той.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини