Чилич е първият финалист на Уимбълдън (снимки)



14-07-2017 18:12 | Станко Димов

Марин Чилич е първият финалист на Уимбълдън 2017. Хърватинът надви с 3:1 сета Сам Куери, в отделните части 6:7 (6), 6:4, 7:6 (3), 7:5 и вече очаква да научи името на съперника си в спора за трофея, който ще бъде определен тази вечер от двубоя между Роджър Федерер и Томаш Бердих.

„Чувството е невероятно. От самото начало на турнира играех много добре, чувствах отлично ударите си. Днес мисля, че и двамата показахме добро ниво. Първият сет беше равностоен, имах своите шансове да го спечеля. С течение на двубоя започнах все по-добре да разузнавам неговите сервиси и да връщам повече топката. Куери успя да влезе в комфортната си зона, показа тенис на много високо ниво. Имаше няколко ключови момента, в които късметът беше с мен”, коментира Чилич след двубоя.

Чилич загуби първия сет с тайбрек, но спечели следващите три и заслужи мястото си в неделния финал, негов първи на Уимбълдън след 11 участия в турнира.

С успеха днес Чилич стана вторият представител на Хърватия, който ще спори за трофея на „Ол Ингланд Клъб”. Преди него това стори Горан Иванишевич (2001).

За Чилич това ще бъде второ участие на финал в турнир от Шлема. Първото беше на US Open 2014, когато хърватинът помете в спора за трофея Кей Нишикори.

Ако спечели турнира, в понеделник Марин Чилич ще дебютира в Топ 5 на ранглистата на АТР.

ГАЛЕРИЯ ОТ ДВУБОЯ ВИЖТЕ ТУК!

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини