Най-добрите японки и европейският шампион идват в Панагюрище



17-07-2017 16:35 | Любомир Тодоров

Рекорден брой участници са се регистрирали за третото поредно издание на турнира по тенис на маса Seamaster 2017 ITTF World Tour – Bulgaria Open, което ще се проведе между 15-20 август в зала "Арена Асарел" в град Панагюрище и е с награден фонд 130 000 долара.

Близо 200 състезатели от 29 страни, сред които и 27 българи, а записването за двойки все още тече и ще продължи до 26 юли. В турнира миналата година участваха 136 играчи от 23 държави, съобщиха организаторите.

Сред мъжете впечатляна името на четвъртия в света Димитри Овчаров от Германия, за чието участие в България Tennis24.bg първи писа. Роденият в Киев тенисист е в отлична форма и наскоро спечели World Tour Platinum турнира в Китай, а преди това триумфира и в Индия.

В Панагюрище ще видим и европейският шампион Еманюел Лебесон от Франция, неговият сънародник и сребърен медалист Пол Гози, много силният японец Кента Мацудайра, победителят от Панагюрище 2016 Томаш Конечни от Чехия и др.

При жените ще играе шампионката от първото издание на турнира през 2015-а Касуми Ишикава (на снимката) от Япония, която тази година спечели златен медал от световното първенство на смесени двойки. Освен седмата в света Ишикава ще видим и сънародничките й Мима Ито (№11 в ранглистата), Хитоми Сато (№12), Хонока Хашимота (№16) и Сакура Мори (№27).


Най-добрите български състезатели също ще участват в турнира. Заявени са държавните шампиони Теодор Александров и Елица Замфирова, както и Денислав Коджабашев, Петко Габровски, Кирил Попов, Мария Йовкова, Михаела Димова и др.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини