Ким Клайстерс е на два мача от №1 в световната ранглиста



07-02-2011 02:42 | Николай Драгиев

Ким Клайстерс се нуждае точно от две победи през тази седмица в Париж, за да се върне на върха в ранглистата при жените.

Световната номер две стартира директно от втори кръг в надпреварата. Там ще я чака победителката от двубоя между Кристина Бароа и Ивета Бенешова.

На четвъртфинал Клайстерс ще спори срещу някои измежду Виржини Разано, Луцие Шафаржова или Надя Петрова.

Клайстерс се изкачи до второ място, след като убедително спечели Australian Open 2011. Белгийката има досега 19 седмици на върха в подреждането.

Първите 10 седмици начело за Ким дойдоха между 11 август и 19 октомври 2003 година. Тогава тя бе изместена от Жюстин Енен.

През 2006 тя отново бе на върха за шест седмици, но тогава пред нея мина Амели Моресмо.

Сегашната номер Каролина Вожняцки "застъпи караула" на 11 октомври 2010, когато изпревари контузената Серина Уилямс. Датчанката по изключение няма да играе на турнир през тази седмица.

 

При мъжете най-сериозната промяна в челото на ранглистата е свързана с новия регрес на Марин Чилич. Хърватинът загуби още 8 позиции и от днес е под номер 28.

 

На върха промени няма. Рафаел Надал продължава да бъде категоричен лидер, следван от Роджър Федерер и Новак Джокович, които в следващите седмици ще се вкопчат в люта битка за второто място в света. Подобно е положението и с Робин Сьодерлинг и Анди Мъри, чиято разлика в ранкинга също е минимална.

 

При българите Григор Димитров отстъпи с една позиция и от днес е номер 86 в света. От следващата седмица обаче Грищо ще запише ново рекордно класиране, след като си гарантира място в основната схема на турнира в Ротердам, с което и 20 точки за световната ранглиста.


ВИЖТЕ РАНГЛИСТАТА ПРИ ЖЕНИТЕ!

 

ВИЖТЕ РАНГЛИСТАТА ПРИ МЪЖЕТЕ!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини