Федерер: Да спечеля US Open? Това е някаква шега



21-07-2017 15:23 | Станко Димов

Роджър Федерер се завърна с гръм и трясък в Тура през сезон 2017. Швейцарецът спечели 2 титли от Големия шлем – Australian Open и Уимбълдън, както и 2 от „Мастърс 1000” сериите – Индиън Уелс и Маями, като по този начин се нареди сред топ фаворитите за лидерската позиция в ранглистата в края на сезона.

В края на август започва последният за годината Мейджър турнир – US Open, където Федерер не е триумфирал от 2008-ма година. Той обаче остава здраво стъпил на земята, въпреки фамозното си представяне в последните месеци.

„Това е мечтан сценарий (да спечели US Open), нещо, което се надяваш, че ще се случи. Да спечеля 3 титли от Шлема в рамките на една година? Това някаква шега ли е? Знам, че ако запазя формата си ще имам шансове да се представя добре в Ню Йорк, но чак да спечеля турнира? В даден момент трябва да бъда реалист и да оценя реално шансовете си”, коментира швейцарецът.  

„Вече не съм на 25 години. Не съм убеден, че ще имам силите да спечеля 3 титли от Шлема в рамките на годината. Да спечеля две вече е достатъчна лудост и предостатъчно за мен”, каза още Федерер.

Статистиката обаче е на страна на Федерер. Всеки път, когато той е печелил Australian Open и Уимбълдън в една година, неизменно е триумфирал и в Ню Йорк. Това се случи през 2004, 2006 и 2007. „Определено ще се подготвя по най-добрия начин и ще бъда готов за US Open”, предупреди Федерер.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини