Без съдии на линиите в Синсинати?



22-07-2017 10:04 | Николай Драганов

В интервю за италианския вестник "Република" директорът на финалния турнир при младежите, който ще се проведе за първи път тази година в Милано (т.нар. NextGen ATP Finals) Серджо Палмиери разкри повече подробности за атрактивните правила, при които ще се проведе надпреварата.


Той потвърди, че форматът ще бъде 3 от 5 сета, но със сетове до 4 гейма, тайбрек при 3:3, без правило за докосване на мрежата при сервис и други. 


"Искаме да добавим и други неща, които носят повече шоу", добави той и обясни, че ще има иновативно светлинно шоу, както и възможност зрителите от страничните за корта трибуни да напускат стадиона не само по време на паузите.


Говорейки за новостите, Палмиери изпусна и реплика, която изненада журналисти и експерти. "Искаме да опитаме и с мачове без съдии по линиите, но това не зависи от нас. Ще бъде експериментирано в Синсинати. Целият корт ще има електронна система, която ще определя къде отскача топката. Ако проработи, ще го въведем и на нашия турнир", разкри той.


Изявлението му е изненадващо, тъй като досега от турнира в Синсинати не са обявили нищо за това голямо нововъведение. Това вероятно трябва да се случи скоро, тъй като Палмиери не е някой новак и знае как се случват нещата - той е директор и на "Мастърс" турнира в Рим. 


Относно участниците във финалния турнир при младежите италианецът заяви, че все още получава уверения от Александър Зверев, че германецът ще играе в Милано, дори да се класира за финалния "Мастърс" при мъжете в Лондон. "Мисля обаче, че ако се класира за Лондон, вероятно няма да дойде в Милано", призна Палмиери. 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини