Бекер: Федерер или Надал ще са №1 в края на сезона



23-07-2017 09:04 | Николай Драганов

Битката за №1 в света в края на сезона ще бъде между Рафаел Надал и Роджър Федерер, твърди бившият треньор на Новак Джокович и носител на шест титли от Големия шлем Борис Бекер.


В материал за London Evening Standart германецът посочва, че оставащите пред двамата точки за защита докрая на сезона са твърде малко и това е определящ фактор.


"Роджър и Рафа са онези, които ще си оспорват №1 в света тази година. Рафа има преднина, но всичко зависи от US Open и хард сезона в САЩ", коментира Бекер, според когото случилото се с двамата ще промени поведението и на други играчи в бъдеще.


"Повечото играчи не дават на себе си достъчно почивка. Мисля, че сега това ще се промени", обясни той във връзка с факта, че Надал и Федерер си взеха дълги почивки в края и във втората половина на миналия сезон, но се завърнаха изключително силни.


"Този ренесанс на двамата през тази година би трябвало да даде сигнал на останалите момчета и бих искал да видя как ще отговорят те. Внимателен съм с прогнозите, защото в този спорт, независимо какво прави Роджър, тенисът е предимно за млади и напълно здрави спортисти", коментира германецът. 


"Преди година Роджър го нямаше, но сега няма кой да го спре. Той е здрав, във форма и се забавлява. Няма причина да не спечели още титли от Шлема", добави Бекер. В момента Федерер е трети в ранглистата, с 920 точки зад Надал и 1200 зад Мъри, който обаче има да защитава повече от 5000 точки до края на сезона. 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини