Щастливият губещ Рубльов грабна титлата в Умаг



24-07-2017 08:43 | Николай Драганов

Младият руски талант Андрей Рубльов триумфира със своята първа ATP титла. 19-годишният тенисист се наложи с 6:4, 6:2 над Паоло Лоренци на финала на турнира от сериите ATP 250 в Умаг, Хърватия. 


"Невероятно е. Нямам думи да го опиша, особено след тази тежка седмица. Сега съм тук, просто е невероятно", коментира след щастливият победител. 


Рубльов успя да победи на четвъртфиналите действащия шампион Фабио Фонини, а след това и любимецът на домакините Иван Додиг, за да достигне своя първи финал в тура. Нещо повече, московчанитът загуби последния квалификационен кръг, но влезе в основната схема като "щастлив губещ" след оттеглянето на Борна Чорич.


Руснакът е седмият играч, който печели ATP титла като "щастлив губещ" и първи от 2009 година насам, когато това стори Раджив Рам. Рубльов добави 250 точки към актива си, които го извеждат до рекордното за него 49-то място в ранглистата.


Той успя да достигне до четвъртфиналите в Хале, а след това и до втори кръг на Уимбълдън, макар отново да тръгна от квалификациите. Само преди месец той се намираше под №130 в света. 


Руснакът ще пробие в Топ 3 на временното класиране за Next Gen ATP Finals - надпреварата, която ще събере най-добрите играчи до 21 години в края на годината в Милано. Към момента водач в класирането е Александър Зверев, следван от друг руснак в лицето на Карен Хачанов. 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини