Държавните първенци в тениса на маса започват в Албена



27-07-2017 11:58 | Tennis24.bg

Държавните първенци по тенис на маса Теодор Александров и Елица Замфирова започват днес участието си в XIX издание на Международния фестивал в кк Албена.

Това е единственият форум в Европа на най масовия спорт в света, който събира състезатели от 4 поколения. Тази година има над 600 участници при юношите и девойките, ветераните и професионалистите от 16 държави.

Александров е готов да повтори успеха си от 2015 година, когато спечели титлата в Оупън турнира, който тази година е с награден фонд 10 000 лева.

„Амбициран съм отново да стигна до финала в Албена! Турнирът е и последна проверка за мен преди турнира в Панагюрище през август. Смятам, че съм добре подготвен, тази година конкуренцията е много силна“, заяви Теодор.

Замфирова има огромно желание да донесе титла на България след дълго прекъсване.

„Турнирът е чудесен, искам да го спечеля, макар че ще бъде много трудно. Готова съм обаче за това предизвикателство“, каза Елица.

Фестивалът беше открит официално от Руслан Йорданов, Мениджър спортни събития "Албена" АД, и председателя на Организационния комитет Стефан Георгиев.

Във ветеранския турнир, в категория 50-59 години, победи ниже многократният шампион на България Марияно Луков (на снимката долу), който е участник и в Олимпийските игри в Сеул през 1988 години.

Полуфиналите и финалите на турнира ще бъдат излъчени в събота и неделя на живо в Sportmedia.tv и Tennis24.bg.

Луков


 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини