Титла №4 за Иснър в Атланта е факт



31-07-2017 08:03 | Николай Драганов

Джон Иснър победи със 7:6(6), 7:6(7) своя сънародник от САЩ Райън Харисън на финала на турнира от сериите ATP 250 в Атланта и спечели своята четвърта титла от тази надпревара. 


Успехът е втори поред за Иснър, който преди седмица грабва трофея и в Нюпорт. Турнирът в Атланта е един от любимите на Иснър освен четирите титли през 2013, 2014, 2015 и 2017 година, той е достигал до финала и през 2010, 2011 и 2016 година.

"Това винаги е любимото ми време от сезона", призна Иснър относно сезона на хард в родните Съединени щати. Американецът сложи край на серията си от спечелени поредни сервис геймове, след като загуби подаването си на старта на втория сет в мача срещу Харисън, но веднага след това на свой ред проби. В крайта сметка той успя да спечели 75 поредни сервиса без да допусне пробив.


Любопитна подробност е, че точката за пробив беше призната за реализиране след обжалване на Харисън, като първо ударът му бе свирен аут, но повторението показа, че закача линията, а с това пробивът бе факт.


След успеха си Иснър сподели, че изненадващата загуба от Дуди Села на Уимбълдън се е оказала ключова за него. "Оказа се благословия. След мача седнах с отбора и поговорихме сериозно. Играех нервно и страхливо, не за да побеждавам. Казах си, че това не е начинът да се играе. Трябва да се поучиш от загубите и аз направих точно това", посочи американецът, който спечели два трофея след това поражение и все още няма загуба. 


"Тази победна серия е най-вече резултат от моя добра игра, не е свързано с противниците. По мое мнение, мога да побеждавам доста от играчите в Топ 10. Нивото ми на увереност е много голямо", добави Иснър, който спечели своята титла №12 в кариерата. 

 

От своя страна Райън Харисън играеше на едва втория си финал, като първият бе през тази година в Мемфис и бе спечелен срещу Николос Басилашвили.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини