Чилич взе скалпа и на Родик



Чилич взе скалпа и на Родик
Свързани новини
Свързани турнири
Свързани играчи
26-01-2010 10:13 | Станко Димов

Хърватинът Марин Чилич се класира за полуфинал на Откритото първенство по тенис на Австралия, след като победи с 3:2 сета Анди Родик (САЩ). Двубоят между двамата продължи близо четири часа, а Чилич се наложи със 7-6, 6-3, 3-6, 2-6, 6-3. В спор за място на финал талантливият хърватин ще се изправи срещу победителя от мача Анди Мъри - Рафаел Надал, който започва след минути.

 

Двамата започнаха мача повече от мотивирани и след като си размениха по един пробив вкараха първия сет в тайбрек, където след 7-4 точки Чилич откри резултата. Здравата битка на корта продължи и през втората част, която отново Чилич спечели, този път след 6-3. Хърватинът проби на два пъти сервиса на Родик и показа 100% успеваемост по този показател.

 

Пристиснат до стената Родик вдигна оборотите и в следващите два сета не остави шанс на Чилич. Американецът показа страхотна игра и след успех с 6-3, 6-2 изравни резултата - 2:2. Така се стигна до заключителен пети сет, в чието начало Родик получи 3 последователни точки за пробив, от които не се възползва. В крайна сметка това се оказа фатално за американеца, който в четвъртия гейм бе пробит и до края не намери сили да се върне в мача.

 

Родик завърши двубия с нехарактерните за него 51 непредизвикани грешки. От своя страна пък Чилич се отличи с 63 уинъра, от които 20 аса. Така само в рамките на два дни Чилич отстрани втори състезател от Топ 10, след като в предния кръг взе скалпа и на Дел Потро.

 

"Не беше никак лесно да победя. Съумях да превключа на по горна предавка в този пети сет. Имах достатъчно съхранена енергия. Бях изненадан, че Родик стигна до този обрат. За мен бе много важно че спасих подаването си от 0:40, а след това лесно го пробих. Защо да нямам сили срещу Мъри и Надал, още един петсетов мач?", сподели щастливият победител.

 

СТАТИСТИКА ОТ МАЧА




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини