Загуби за българските отбори на европейските купи в Румъния



02-08-2017 21:22 | Tennis24.bg

Три от националните ни отбори по тенис до 16 и до 18 години записаха загуби в квалификациите на Европейските летни купи, които се провеждат в различни градове в Румъния. Така те нямат шанс да се класират за финалите.


Националките на България до 18 години отстъпиха на Холандия с 1-2 победи в Арад. Срещите се играха при изключително топло време и температура от 39 градуса.


На старта Зиновия Ванева загуби с 2:6, 1:6 от Ева Ведер. Гергана Топалова върна надеждите ни с победа в тричасова битка с Лекси Стивънс 4:6, 6:4, 6:4. В срещата по двойки Топалова и Михаела Кафтанова загубиха с 2:6, 2:6 от Стивънс и Де Лонг. В първата част Топалова се почувства зле от слънцето и изморителната среща на сингъл, а с това и шансовете за победа изчезнаха.


Утре нашите момичета ще играят срещу Португалия в спор за петото място. 


При 16-годишните юноши в Жирок, българите отстъпиха с 0-3 на Хърватия. Нашите са в състав Антъни Генов, Васил Димитров и Никола Тупаров.


Девойките в същата възраст са в Галац. Те отстъпиха на домакините от Румъния с 0-3. Българките са Даниела Димитрова, Розалина Юсева и Елена Тренчева.


Утре започват 18-годишните ни юноши в Лондон. Националите Адриан Андреев, Леонид Шейнгезихт и Симон Антъни Иванов са директно на полуфинал и играят срещу домакините от Великобритания. При победа те ще се класират за финалите на европейските купи.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини