Лазаров на втори полуфинал в Румъния



Лазаров на втори полуфинал в Румъния
Свързани играчи
Тагове
04-08-2017 14:00 | Любомир Тодоров

Националът за Купа "Дейвис" Александър Лазаров се класира за втора поредна седмица на полуфинал на фючърс в Румъния. След като стигна до тази фаза в Клуж, сега го стори на турнира на клей в Питещ, който е с награден фонд 25 000 долара.

Тийнейджърът от София е осми в схемата и днес отстрани №2 Драгош Дима от Румъния с 6:1, 3:6, 6:3 в двучасов двубой. Лазаров направи пет пробива в двубоя, а допусна три. Той вкара 79 процента първи сервис и реализира 66 процента от точките при разиграването му.

"Навехнах глезена си, когато достигнах до мачпойнта. Болката беше много силна, мислех, че не мога да продължа. Физиотерапевтът наложи мястото с лед. Чух баща ми да вика, че трябва да продължа, каквото и да се случи. Стиснах зъби и спечелих", разказа Лазаров за драматичния край на срещата.

За достигането до тази фаза 19-годишният Алекс заслужи осем точки за световната ранглиста, къдено е на 626-ото място в момента.

Лазаров ще има възможност да вземе реванш от аржентинеца Ернан Казанова, поставен под №5 и негов съперник на полуфинала. Миналата седмица в Клуж точно той спря българина на същата фаза.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини