Американски финал в Станфорд след тежка загуба на Мугуруса



06-08-2017 08:39 | Николай Драганов

Световната №2 и шампионка от Уимбълдън Гарбине Мугуруса допусна тежко поражение с 3:6, 2:6 от Мадисън Кийс в полуфиналния сблъсък от турнира в Станфорд.

 

Американката се наложи за по-малко от час, прекъсвайки серията от девет поредни победи на Мугуруса, която започна на старта на Уимбълдън.


Испанката от своя страна не беше загубила сет през цялата седмица, но този път загуби и двата, а това означаваше изцяло американски финал на Bank of the West Classic, след като в другия полуфинал Коко Вандевеге се наложи на Катрин Белис с 6:3, 6:1.


За Кийс победата е сред най-големите и през този сезон, който започна с тежка битка с контузии. Поставената под №3 в схемата пропусна първите два месеца от сезона заради операция на лявата китка. Кийс ще търси трета титла в кариерата си на финала, като за последно успя да триумфира през 2016 година в Бирмингам.

 

25-годишната Вандевеге, която е с три години по-възрастна от Кийс, също има два трофея - през 2014 и 2016 в Хертонгенбош. Това ще бъде втори опит за нея да спечели титлата в Станфорд, след като през 2012 отстъпи на финала.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини