Остапенко и Младенович с ранни загуби в Торонто



08-08-2017 10:41 | Николай Драганов

Две поставени тенисистки загубиха още на старта на турнира в Торонто. 13-тата в схемата Кристина Младенович, която все още няма победа в основната схема на Rogers Cup, загуби от чехкинята Барбора Стрицова с 2:6, 3:6. Французойката допусна 27 грешки и спечели едва 16% от точките на втори сервис в мача срещу №26 в ранглистата. 


Стрицова предложи по-балансирана игра е логично достигна до втори кръг за четвърта поредна година. "Започнах много добре, чувствах се добре на корта. Успявах да намирам полето и да бъда търпелива. Това беше ключът към успеха. Във втория сет тя успя да покачи нивото си, но съм щастлива, че успях да победя", заяви чехкинята. В следващия кръг тя ще се изправи срещу Дария Гаврилова, която победи в два сета Лара Аруабарена.


Шампионката от "Ролан Гарос" Йелена Остапенко също напусна рано надпреварата в Торонто. Латвийката има далеч по-сериозни причини да съжалява, тъй като беше много близо до победата при 6:1 и 3:0 във втората част срещу Варвара Лепченко. От този момент обаче Остапенко изгуби пет поредни пъти своето подаване и в крайна сметка загуби мача след два тайбрека във втория и третия сет - 7:6(2) 7:6(5). Това е първа победа за Лепченко над представителка на Топ 20 от успеха над Тимеа Бачински на US Open 2016.


"Мисля, че се събудих. Бях почти заспала за около сет и половина. Тогава реших да поиграя тенис. Поздравления за Йелена, тя игра страхотно и почти не пропускаше топка в началото", коментира Лепченко. 


Макар да имаше проблеми, изненада все пак не допусна 14-тата поставена и наскоро завърнала се след травма Петра Квитова. Шампионката от 2012 година доминираше в първата част, а във втората успя да се върне от изоставане с 1:4 гейма и в крайна сметка да спечели мача си срещу Карла Суарес Наваро след 6:1, 7:6(5). 


Финалистката от Уимбълдън Винъс Уилямс успя да преодолее неудобството от дългото отлагане на мача и срещу Ирина Камелия Бегу заради дъжд и в крайна сметка да се наложи след 6:1, 3:6, 6:3. Световната №9 ще се изправи срещу Катерина Синякова във втори кръг. 


Победа на старта записа и Доминика Цибулкова, която се наложи със 7:6(3), 6:4 над Леся Цуренко. Следващата и съперничка ще бъде Луцие Шафаржова.


Без игра участието в турнира приключи за шампионката от Станфорд Мадисън Кийс, която се оттегли заради болки и ще бъде даменена от полуфиналистката на Уимбълдън Магдалена Рибарикова. Проблем принуди и Хедър Уотсън да се откаже при 1:6, 1:4 в мача и срещу Наоми Осака. 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини