Официално: Мъри губи първото място в света до дни



10-08-2017 13:41 | Станко Димов

Анди Мъри официално ще загуби първото място в световната ранглиста още през настоящия месец. Това стана факт, след като шотландецът обяви, че ще пропусне предстоящия „Мастърс 1000” турнир в Синсинати, който започва следващата седмица.

„За жалост няма да мога да участвам на турнира в Синсинати, тъй като продължавам да се възстановявам от травма. Надявам се догодина да участвам в тази надпревара. Продължавам да работя здраво, за да мога да съм готов за Ню Йорк”, сподели Мъри.

Мъри е финалист в надпреварата в Охайо от миналата година (загуби на финала от Марин Чилич), което означава, че няма да успее да защити 600 точки и със сигурност ще сдаде лидерската позиция още този месец. Новият №1 в света ще бъде някой измежду Рафаел Надал и Роджър Федерер.

Испанецът може да оглави класацията още следващия понеделник, ако достигне до полуфиналите в Монреал, където в момента се провежда друг турнир от „Мастърс 1000” сериите.

Анди Мъри оглави ранглистата на АТР в края на миналия сезон, когато спечели титлата от „Мастърс 1000” турнира в зала в Париж.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини