Федерер по план към короната в Монреал



12-08-2017 08:37 | Николай Драганов

Роджър Федерер се класира за полуфинал на "Мастърс" турнира в Монреал след победа с 6:4, 6:4 над Роберто Баутиста АГус за 68 минути. Швейцарецът продължава по план към 27-мата си "Мастърс" титла, което ще му позволи да се доближи и до първото място в ранглиста. 


Маестрото постигна седма победа от седем мача срещу Баутиста Агут и общо 34-та за сезона при само две загуби. Евентуален трофей в Монреал ще бъде първи за него в този град, но общо трети от Rogers Cup - турнирът, който всяка година сменя местоположението си между Торонто и Монреал. Досега през сезона Федерер успя да спечели две титли от Големия шлем (Australian Open и Уимбълдън), два "Мастърс" турнира (Индиън Уелс и Маями) и трофея в Хале.


"Агресивната игра се отплаща в Монреал, освен това се чувствам комфортно на мрежата, така че защо да не прекарам малко време там, вместо да оставам на основната линия", коментира след успеха си Федерер, който спечели 21 от 25 точки на мрежата.

 

"Мисля, че свърших добра работа отново, макар да бъде трудно да контролирам топката. Имам добър ритъм. Вчера имах проблеми срещу Давид Ферер в началото, така че днес беше по-добре", добави швейцарецът.


Следващият съперник на втория поставен и шампион през 2004 и 2006 година Федерер ще бъде Робин Хаасе, който на осминафиналите отстрани Григор Димитров. Холандецът отстрани друг стар познайник на Гришо в лицето на Диего Шварцман след 4:6, 6:3, 6:3 в отделните части. 


"Много съм щастлив. Изиграх много добри мачове, особено вчера срещу Григор Димитров. Трудно е да се върнеш на корта и да играеш на същото ниво. Не го направих, но успях да спечеля, защото не спрях да се боря. Психически и двамата се изтощихме много. Победихме силни играчи. Играем наистина добре. Да го направиш отново за място на първи полуфинал изобщо не е лесно", коментира Хаасе, чието най-добро представяне на "Мастърс" досега беше един четвъртфинал през 2012 година в Монте Карло.


Федерер и Хаасе имат една единствена среща - Купа "Дейвис" през 2012 година, когато швейцарецът печели след 6:1, 6:4, 6:4. В другия полуфинал един срещу друг излизат младите звезди Александър Зверев и Денис Шаповалов, който спря Рафаел Надал от възможността да стане №1 още в края на седмица. 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини