Федерер и Надал решават кой ще покори върха



12-08-2017 10:25 | Николай Драганов

Пътят пред първото място в световната ранглиста е павиран пред Роджър Федерер и Рафаел Надал. След поредния отказ на Анди Мъри, който не е играл от Уимбълдън насам, смяната на водачеството е въпрос на дни. 


Рафаел Надал имаше шанс да стане №1 още след края на турнира в Монреал, но не успя да достигне до полуфиналите, които щяха да му гарантират изкачване на върха. Това обаче може да се случи още следващата седмица в Синсинати. 


Мъри със сигурност ще освободи първото място за един от двамата. Ако Федерер успее да спечели титлата в Монреал, това би означавало, че швейцарецът ще стане №1 в света, стига да се регистрира по-добро или еднакво представяне в Синсинати. 


В най-добрият за феновете сценарии Рафа и Роджър, които са поставени под №1 и №2 в схемата в Синси, ще излъчат новият №1 чрез битка за титлата на финала. 


Надал започва участието си в Синсинати от втори кръг с мач срещу Ришар Гаске или квалификант, а след това потенциални съперници са сънародника му Алберт Рамос-Виньолас, който стартира с квалификант, или победителя от мача между Райън Харисън и Жил Мюлер. Първият съперник на Роджър ще бъде Карен Хачанов или Диего Шварцман, а в трети кръг е възможен мач срещу Джак Сок, Юичи Сугита, Кайл Едмънд или квалификант.

 

Ако се стигне до мечтаният мач, определян за може би най-голямата класика в история на тениса, това ще бъде мач №38 между Роджър и Рафа. Испанецът води с 23:14 победи, но Федерер спечели последните им четири мача, включително два през тази година. За последно Надал се оказа победител на полуфиналите на Australian Open през 2014-та година

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини