10 неща, които да гледаме в Синсинати



14-08-2017 09:20 | Николай Драганов

Емоциите от току що завършилият "Мастърс" турнир в Монреал още са пресни най-вече за финалистите Александър Зверев и Роджър Федерер, но време за почивка няма, тъй като ATP тура продължава с поредния голям турнир - надпреварата от същата категория в Синсинати. Подобно на Rogers Cup, Надал и Федерер повеждат схемата и на Western & Southern Open, двамата ще решат кой да оглави ранглистата през следваща седмица. Ето най-интересното, което ни предстои да видим през следващите седем дни. 


1. Битката за №1. Със сигурност в края на следващата седмица ще имаме нов водач в световната ранглиста в лицето на Рафаел Надал или Роджър Федерер. Испанецът има по-големи шансове, но ако Федерер спечели титлата, дори срещу Рафа на финала, швейцарецът ще е новият №1. 


2. Отдавна не се е случвало... 36-годишният Роджър Федерер дебютира като №1 в света през февруари 2004 година и не е бил на върха от ноември 2012-та. Той се надява да счупи два рекорда на Андре Агаси. 7-кратният шампион от Синсинати от Швейцария би се превърнал в най-възрастният водач на ранглистата, откакто тя съществува през 1973-та година. А паузата от две години и 289 дни е била най-голямата, която един играч прави между два периода като №1 в света.


3. От третия опит? Рафа Надал ще се опита за трети път през сезона да оглави ранглистата. Той можеше да стори това с достигане до полуфиналите на Уимбълдън или преди дни в Монреал, но отпадна по-рано.

 

4. Трудностите на Доминик. Третият в схемата Доминик Тийм има 5 победи и 5 загуби от "Ролан Гарос" насам, когато играе полуфинал срещу Рафа Надал. Австриецът изпусна мачболи при последните си две поражения - от Кевин Андерсън във Вашингтон и от Диего Шварцман в Монреал.

 

5. Серията на Саша продължава. Александър Зверев се намира в серия от десет поредни победи, които му донесоха титлите от Вашингтон и Монреал. Зверев е почти сигурен участник на финалния "Мастърс" при мъжете в Лондон, а вече се класира и за първото издание на младежкия заключителен турнир в Милано. 

 

6. Край на сушата? Шестият поставен Милош Раонич не познава вкуса на крайния успех отдавна. Изминали са 31 турнира, откакто Милош за последно спечели титлата в Бризбън през 2016 година. Той стартира срещу Борна Чорич или Николос Басилашвили, а Саша Зверев е потенциален негов съперник на четвъртфиналите. Лошата новина за Милош, е, че досега никога не е печелил "Мастърс" трофей.

 

7. Американска инвазия. 12 американци намериха място в основната схема. Сред тях са №13 в схемата Джак Сок, №14 Джон Иснър, №15 Сам Куери и младите таланти Джаред Доналдсън, Стефан Козлов, Томи Пол и Франсес Тиафо. 

 

8. Квалификантите търсят своето място. Двама от американците влязоха в основната схема през квалификациите. В петата си година като професионалист Мичел Крюгер за първи път ще играе в основната схема на турнир от категория "Мастърс". Намиращият се под №244 в света американец се представя добре през това лято и вече за трети път ще играе в основната схема след Вашингтон и Нюпорт. Дебют в "Мастърс" схема прави и Кристофър Юбанкс, който направи запомняща се серия до четвъртфиналите в Атланта преди месец. 

 

9. Щастливият губещ. Бившият №8 Янко Типсаревич се завръща в схемата на "Мастърс" турнир след като се възползва от оттеглянето на Кей Нишикори заради контузия. Това ще бъде първи турнир от тази категория за Янко през сезона, а негов първи съперник ще бъде Стив Джонсън или Давид Ферер.

 

10. Странната двойка. Осем двойки, носители на титли от Големия шлем ще играят в Синсинати, но вниманието е съсредоточено към една двойка, която се събира за първи път. 20-годишният Саша Зверев ще си партнира с 44-годишният Леандър Паеш. Паеш е бивш №1 при двойките и двукратен шампион в Синсинати. 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини