Тежък жребий за Йовкова и Тодоров в Панагюрище



14-08-2017 15:15 | Любомир Тодоров

Беше изтеглен жребият за Международния турнир по тенис на маса Seamaster 2017 ITTF World Tour Asarel Bulgaria Open, който започва утре в Панагюрище и е с рекордния награден фонд от 130 000 долара. Това съобщи директорът на състезанието Цветозар Христов.

Много тежки съперници изтеглиха най-силните ни състезатели в схемите до 21 години. Европейската шампионка за девойки от Гимараеш Мария Йовкова ще играе в първия кръг на основната схема утре сутринта срещу Дария Триголос от Беларус. Тенисистката от Асеновград е отстъпила в двата двубоя на единично на тази съперничка. На на европейското през юли по пътя към титлата 18-годишната Йовкова и нейната партньорка Фани Харазтович (Унгария) победиха с 3-2 гейма Триголос и сънародничката й Богданова.

"Чувствам се подготвена. Острият стил на съперничката ми допада. Надявам се да направя хубав мач и да зарадвам българската публика с една победа на старта", коментира еврошампионката пред Tennis24.bg.

При успех Мария излиза срещу силната японка Мизуки Моризоно. Освен нея в схемата са още три българки. Михаела Димова среща в първи кръг Лин Ча-Суан от Тайван, Калина Христова играе също с тайванка - Хуан Ю-Чиао. Есин Сайд пък се изправя срещу индийката Айхика Мухерджи.

При младежите националът за мъже Стефан Тодоров (на снимката долу), който игра заедно с Йовкова на смесени двойки в Гимараеш, се изправя срещу втория в схемата Мизуки Оикава от Япония.

Стефан Тодоров
Виктор Янев играе срещу чеха Томаш Полански, а Давид Костадинов - срещу Юма Цубои от Япония. Денис Бекир се изправя срещу Лин Юн-Джу от Тайван.


От вторник в "Арена Асарел" започват и двубоите в квалификациионните групи при мъжете и жените. Според регламента по един представител на домакините влиза директно в основните схеми. Това са Теодор Александро и Мария Йовкова. Водач при мъжете е №4 в света Дмитри Овчаров от Германия, а при дамите седмата в ранглистата Казуми Ишикава от Япония.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини