Сампрас вижда нужда от "малки промени" в играта на Федерер



09-02-2011 17:54 | Николай Драгиев

Легендарният Пийт Сампрас смята, че 2 Роджър Федерер има нужда от "малки промени" в играта си, ако иска да се задържи в световния елит, наред с най-добрите млади играчи. След Australian Open 2011 Федерер влезе в първия си период от 2003 година, в който няма спечелен турнир от "Големия Шлем" в четири поредни случая.

"Все още виждам Роджър като фаворит за най-големите турнири. Дори, когато играеше с Новак на Australian Open, аз си мислех, че ще намери начин да го победи. В крайна сметка Джокович спечели в три сета и това много ме изненада. Продължавам обаче да смятам, че Роджър ще спечели още титли в "Големия шлем"," анализира Сампрас.

Американецът отчете, че е разговарял със своя бивш наставник и настоящ треньор на Федерер - Пол Анакон. Той е препоръчал на Анакон да поиска от Федерер да излиза по-често на мрежата.

"Бих искал да виждам по-често Роджър на мрежата, но неговата игра е базирана на основната линия. Срещу най-добрите в света обаче, той има нужда да я променя от време на време, за да печели. Сякаш за него обаче, играта "сервис-воле", е признак на слабост и той засега не я приема," допълва Сампрас, който през тази седмица игра демонстративен двубой с Гаел Монфис в Сан Хосе.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини