Победи на български двойки в София (галерия)



15-08-2017 17:28 | Любомир Тодоров

С победи започнаха няколко български двойки участието си на международния турнир по бадминтон в зала "София", който е с награден фонд 8000 долара.

При дамите водачките в схемата и №12 в световната ранглиста Габриела и Стефани Стоеви се наложиха с лекота над английския дует Абигейл Холдън и Фрея Пател-Редфърн с 21:9, 21:8. Това беше техен първи двубой в България за годината.

На осминафиналите тази вечер сестрите от Хасково, които са европейски вицешампионки, излизат срещу квалификантките от Русия Анастасия Осляненко и Анастасия Шаповалова.

"Имахме лагер в Приморско, но там наблегнахме на физическата подготовка. Затова решихме да участваме на турнира в София, преди да заминем в края на седмицата за световното първенство в Глазгоу. За там специалистите казват, че имаме добър жребий, въпреки че срещаме седмите поставени японки евентуално в трети кръг", каза Стефани Стоева за Tennis24.bg.

При мъжете вторите в схемата Даниел Николов и Иван Русев (на снимката долу) бяха безапелационни и спечелиха с 21:2, 21:10 срещу Салим бен Будинар (Шотландия) и Никълъс Бонковски (Тринидад и Тобаго).

В следващия кръг националите се изправят срещу датчаните Даниел Лундгорд и Карл Тур Сьондергорд.


Двойката Константин Добрев и Филип Шишов пък отстрани петите поставени иранци Ватенайед и Заки Заде с 21:16, 21:10.


На единично при мъжете №6 Иван Русев записа успех срещу Сьорен Тофт от Дания с 21:14, 21:19.


При дамите втората в схемата Мария Мицова отпадна след загуба от индийката Вашнави Реди Джака с 12:21, 23:25. Без игра заради неявяване на съперничка е на осминафинал тръгналата от квалификациите Мария Делчева.

ГАЛЕРИЯ ОТ ДВУБОИТЕ ДНЕС

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини