Серина се прицели в Australian Open 2018, пак захапа Маша



16-08-2017 09:42 | Николай Драганов

Голямата звезда на женския тенис в последното десетилетие и една от най-успешните тенисистки в историята Серина Уилямс обяви, че планът й да се завърне на корта за Откритото първенство на Австралия догодина.


Серина е бременна с първото си дете и очаква то да се роди през следващия месец, но това не я спира вече да мисли за завръщането си на корта, при това само няколко месеца след раждането. 


"Това е амбициозният ми план. Искам да си го поставя за цел. Това са само три месеца, след като ще дам живот. Не правя крачка назад, просто казвам, че няма да е никак лесно", коментира 36-годишната Уилямс, която спечели 23-тата си титла от Големия шлем в началото на този година в Австралия, като в течение на турнира е разбрала, че е бременна.


Сега Серина се е прицелила в рекорда на Маргарет Корт от 24 титли. "Ясно е, че ако имам шанса да изляза и да догоня Маргарет, няма да го пропусна. Бременноста ми даде нова сила", каза Серина.


Американката обясни, че има странна игра на "омраза и любов" относно своята мощ на корта, тъй като счита, че често уменията и стратегията й са пренебрегвани заради това. "С напредването на годините започнах да се чувствам по-различно, по отношение на това. Мощта е красота, силата е красота. Така че днес на корта искам хората да мислят, че съм мощна", призна Серина.


В интервюто за Vogue освен спортно-техническите въпроси и целите пред Серина, тя засегна и далеч по-сериозни теми, свързани с отношението на обществото към нея, външния й вид, силата и красотата й, както и към тази на чернокожите изобщо. В този контекст Серина Уилямс успя отново да забърка и името на Мария Шарапова.


"Чувствам, че хората сякаш ме мислят за злобна. Корава и зла. Другите играчи в съблекалнята ще ви кажат - тя е много мила. Но за Мария Шарапова, която не говори с никого, публиката казва - тя е толкова мила. Защо е това? Защото съм черна, затова изглеждам злобна? Такова е обществото, в което живеем. Това е живота. Казват, че афроамериканците тряба да са два пъти по-добри от останалите, особено жените. Но аз съм напълно ОК с това да бъда два пъти по-добра", обясни Серина. 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини