Багдатис хвърли бомбата - разгроми Анди Мъри



09-02-2011 22:02 | Николай Драгиев

20-ият в световната ранглиста Маркос Багдатис типично в свой стил сътвори най-неочаквания резултат на турнира "Мастърс 500" в Ротердам. Той изхвърли поставения под номер 2 Анди Мъри след 6:4, 6:1 за само 61 минути игра.


Интересното е, че това е трета победа за Багдатис над Мъри в четири мача помежду им. Също така шотландецът стъпи на корта за първи път след финала на Australian Open и очевидно още не е преживял тежкото поражение от Новак Джокович.

Първият сет тръгна в полза на Мъри, който имаше аванс от 4:2, след което се срина и взе само гейм до края на мача. Багдатис от своя страна показа здрави нерви и приключи мача с ас. Кипърският състезател ще играе в следващата фаза с Фелисиано Лопес.

"Очевидно Анди не бе в най-добра форма. Спомням си, че когато аз играх финал на Australian Open, не можах да стана от леглото една седмица след това. Толкова бях уморен. Доволен съм от победата, върви ми срещу играчи от топ 10," коментира Багдатис, който през миналата година победи и Роджър Федерер, и Рафаел Надал.

Напред на турнира в Ротердам продължава и Жо-Вилфред Цонга. Той победи сънародника си Микаел Лодра с 6:4, 4:6, 6:4.

Неочаквано лесно напред продължава и Марин Чилич. Хърватинът разби с 6:2, 6:4 за 72 минути Юрген Мелцер. Това бе 150-а победа в кариерата на Чилич. "Чувствам се отлично и сега показвам най-добрата си игра," призна той.

Изненада поднесе младият французин Беноа Пер, който надви с 6:2, 2:6, 6:3 Жил Симон.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини