Две титли за България на бадминтон



17-08-2017 11:11 | Любомир Тодоров

С две титли за България на двойки жени и смесени двойки завърши международният турнир по бадминтон "Евразия", който беше с награден фонд 8000 долара и се проведе в зала "София".

Водачките в схемата Габриела и Стефани Стоеви бяха безапелационни при дуетите и спечелиха последната проверка преди започващото в понеделник световно първенство в Глазгоу.

Сестрите надиграха на финала вторите в схемата тийнейджърки Бенгису Ерчетин и Назлиджан Инджи от Турция с 21:16, 21:11. Първата задължителна почивка дойде при 11:4 точки за хасковлийките срещу европейските шампионки за девойки. Стигна се до 20:13, но Стоеви загубиха концентрация и реализираха едва четвъртия геймпойнт. Това беше първата игра в турнира, в която сребърните медалистки от европейското за жени Габриела и Стефани допуснаха да загубят повече от девет точки.

В следващата част Стоеви дръпнаха с 11:6. После те лесно доведоха нещата до 20:10 и затвориха финала при втория мачпойнт.

На смесени двойки титлата спечелиха българинът Алекс Флаар и Ирис Табелинг от Холандия  На финала те победихадатчаните Матиас Тюри и Емилие Олеструп с 23:21, 21:15.

В първия гейм Флаар и Табелинг поведоха с 20:18, но успяха да реализират чак четвъртия си геймпойнт. Във втората част българинът и холандката водеха с 11:8 на задължителната почивка. После стигнаха до 20:14 и приключиха финала при втората си възможност.


Алекс тренира в Швейцария под ръководството на баща си Крис Флаар, която е женен за бившата ни бадминтон националка Емилия Димитрова.


Alex Vlaar

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини