Двойката ни изпусна място на полуфинал в Панагюрище



18-08-2017 14:08 | Любомир Тодоров

Теодор Александров и Денислав Коджабашев отпаднаха на четвъртфиналите на международния турнир по тенис на маса Seamaster 2017 ITTF World Tour Bulgaria Open в зала "Арена Асарел" в град Панагюрище, който е с награден фонд 130 000 долара. Така приключи и българското участие.


Държавните първенци при дуетите отстъпиха в равностоен двубоя на двойката от Индия Амалрадж Антъни и Санил Шети с 8:11, 9:11, 4:11. Във втория гейм българите водеха до осмата точка, но в крайна сметка го загубиха.


В турнира на единично при жените се случи нещо невиждано. До осминафиналите достигнаха само японки, общо 16 на брой.

Третото издание на турнира беше официално открито вчера в зала „Арена Асарел“.


В тържествената церемония участваха кметът на община Панагюрище Никола Белишки, който е председател на Организационния комитет на турнира, областният управител на Пазарджишка област Стефан Мирев и председателят на Общинския съвет на Панагюрище Христо Калоянов. Поздрав от името на министър Красен Кралев поднесе Виолета Малева, главен експерт в Министерство на младежта и спорта.  „На добър час“ на участниците пожелаха инж. Делчо Николов, изпълнителен директор на „Асарел Медет“ АД, и Иван Александров, който е председател на Сдружение „Асарел България Оупън“ и е основният двигател за провеждането на турнира. 


Традиционно спортната надпревара беше открита със символично първо разиграване на централната маса, в което тази година участваха Стефан Китов, председател на Българската федерация по тенис на маса, и младата надежда Илия Воденичаров от клуб „Асарел-Медет“ - Панагюрище.  

 

С едноминутно мълчание беше отдадена почит на проф. д-р Лъчезар Цоцорков - почетният председател на организационния комитет на турнира, който ни напусна през м. май. „Малко е да се каже, че той подкрепяше турнира, малко е да се каже, че под неговото ръководство „Асарел-Медет“АД стана основен спонсор. Проф. Цоцорков беше сред най-горещите му поддръжници, защото искаше само най-доброто за своя град и осъществяваше проекти, които превърнаха общината във водеща в много направления“, развълнуван сподели Иван Александров.

 

Димитър Цоцорков, Тодоров, Йовкова

В памет на проф. д-р Лъчезар Цоцорков тази година бяха учредени две награди за най-изявени и перспективни български спортисти в областта на тениса на маса, а първите носители на отличието станаха младите надежди Мария Йовкова и Стефан Тодоров. Двамата получиха парични премии и плакети, които им бяха връчени от сина на проф. Цоцорков – Димитър Цоцорков, председател на Управителния съвет на „Асарел-Медет“ АД. 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини