Йовкова и Коджабашев възхитени от публиката в Панагюрище



20-08-2017 09:16 | Любомир Тодоров

Любомир Тодоров, пратеник на Tennis24.bg в Панагюрище

 

Националите на България по тенис на маса Мария Йовкова и Денислав Коджабашев, които освен смесена двойка в състезанията са дует и в живота, направиха пред Tennis 24.bg равносметка на участието си в турнира в Панагюрище Seamaster 2017 ITTF World Tour Bulgaria Open, който е с награден фонд 130 000 долара.


"След титлата в Португалия си дадох кратка почивка. После се включих в лагера на националния отбор за Панагюрище, който продължи една седмица. Можех да се представя по-добре тук в мача при девойките срещу Триголос, където играх успешно в първите два гейма. Публиката беше страхотна. Иначе в схемата при жените имах труден жребий с японката Моризоно, която спечели преди това турнира до 21 години. Но в схемата няма слаби съперници и като цяло турнирът е може би най-силният досега. На двойки с Михаела (Димова) направо изпуснахме чехкините на осминафиналите. Но като цяло съм доволна", заяви европейската шампионка до 21 години на двойки Йовкова.



Левичарят Коджабашев заедно с Теодор Александров записа най-доброто българско класиране, като двамата достигнаха четвъртфинал на двойки.


"Хубаво е че зарадвахме публиката с победа. Тя го заслужава с всеотдайната си подкрепа. Иначе на четвъртфинала срещу индийците бяхме равностойни в първите два гейма, но те бяха от много висока класа и заслужено спечелиха. Възприемам турнира в Панагюрище като част от подготовката ни за европейското отборно първенство в Люксембург през септември", коментира Денислав, който зае пето място на Паралимпиадата в Рио.


Двамата направиха и прогнози за шампионите в Панагюрище. Мария залага на Мима Ито и Кента Матсудайра, докато Денислав смята, че титлите ще отидат при Димитри Овчаров и Касуми Ишикава.


 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини