Халеп: Не успях да се справя с напрежението



Халеп: Не успях да се справя с напрежението
Свързани новини
Свързани турнири
Свързани играчи
Тагове
21-08-2017 14:36 | Станко Димов

Симона Халеп пропусна за трети път възможността да оглави ранглистата на WTA, след като в неделя загуби от Гарбине Мугуруса с 1:6, 0:6 финала на турнира в Синсинати, който продължи едва 54 минути.

„Преди всичко тя игра много добре. Удряше топката силно и след няколко гейма аз загубих вяра в себе си. Опитвах се да отговоря на играта ѝ, но не се получи“, коментира Халеп на пресконференцията след финала.

„Не знаех какво трябва да направя. Гарбине беше твърде добра, а аз не можех да намеря ритъм. Не знам точно какво се случи на корта, но трябва да го забравя максимално бързо и да започна на ново, защото предстоят важни турнири. Затова не искам да мисля и анализирам прекалено много финала в Синсинати“.

Запитана дали напрежението от евентуалното оглавяване на ранглистата е оказало влияние, Халеп каза следното: „Вероятно, не съм сигурна. Както казах преди мача – третият опит (да стане №1 в света) ще бъде успешен, или ще ми даде опит. Може би напрежението ми попречи да реализирам тази цел. А може би просто играх слабо. Не знам какво да кажа. Но все още имам възможност да стана №1 и ще работя в тази посока. Може би един ден ще се получи“.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини