Баутиста Агут крачи уверено към 2-ра титла за сезона



25-08-2017 08:52 | Николай Драганов

Поставеният под №1 в схемата Роберто Баутиста Агут продължава успешно похода си към втори пореден финал в турнира от сериите ATP 250 в Уинстън-Салем. Испанецът се класира на полуфинал след победа с 6:2, 7:6(3) над младия американец Тайлър Фритц. 


През миналата година Баутиста Агут отстъпи в битката за титлата на своя сънародник Пабло Кареньо Буста, а в опит да се класира отново на финал ще срещне Ян-Ленард Щруф. Германецът се наложи над младия хърватин Борна Чорич по сходен начин - 6:4, 7:6(2). 


Това ще бъде пети полуфинал за сезона за Баутиста Агут след тези в Ченай, София, Мюнхен и Гщаад. Той успя да спечели титлата в Ченай, побеждавайки на финала Данийл Медведев. За Щруф това ще бъде първи полуфинал през 2017-та година и от 2014-та насам, когато отстъпи на Давид Гофен във финалната четворка в Метц.


В другата част на схемата Кайл Едмънд от Великобритания победи шестия поставен Стив Джонсън с 5:7, 6:3, 6:3 за да достигне втория си полуфинал през сезона. Той ще се изправи в битка за финал срещу босненеца Дамир Джумхур, който победи корейският талант Хьон Чун с 6:4, 6:2. За Джумхур това също е втори полуфинал през сезона.


 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини