Шарапова: Не се подготвих добре за US Open



Шарапова: Не се подготвих добре за US Open
Свързани турнири
Свързани играчи
Тагове
25-08-2017 11:35 | Любомир Тодоров

Получилата "уайлд кард" за основната схема на US Open Мария Шарапова разказа за подготовката си за турнира от Големия шлем и първите си впечатления.


"Турнирът е станал още по-мащабен. Днес тренирах на централния корт "Луис Армстронг" и за да стигна дотам трябваше да взема такси. Преди можех да стигна пеша до всяка точка в комплекса. Още не съм играла под спуснатия покрив. Тренирах там преди години, когато строителството на съоръжението вървеше", разказа рускинята пред официалния сайт на състезанието в Ню Йорк.


Тя призна, че подготовката й за турнира не е минала, както е искала.


"Ако трябва да съм честна, тренировките ми не бяха оптимални. Не можах да играя достатъчно на твърди кортове заради контузията, което е много неприятно. Доста дълго се лекувах, което ми попречи. Пропуснах Уимбълдън, защото обичам да играя в Съединените щати и Канада. Ментално бях готова да се боря, но тялото ми каза, че трябва да изчакам. Затова прекарах много време във Флорида, където тренирах. Бях много щастлива, когато се качих на самолета за Ню Йорк", каза още бившата приятелка на Григор Димитров.


Шарапова направи и ретроспекция на своята връзка с американския мегаполис.


"Когато бях малка се страхувах от Ню Йорк - плашеше ме всичко: хората, автомобилите, енергията. Но сега го обичам много и се наслаждавам на всеки миг в този град. Когато при първото ми участие видях снимката на баджа ми, направо не се познах. Израстнах на US Open, станах шампионка, връщах се с удоволствие година след година", завърши Маша, която спечели Откритото първенство на Съединените щати преди 11 години.


 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини