Бекер: Очаквах Федерер, а не Надал първи да стане №1



26-08-2017 09:59 | Николай Драганов

Борис Бекер заяви, че е очаквал Роджър Федерер, а не Рафаел Надал да замени Анди Мъри първи на върха в ранглистата. Маестрото спечели две титли от Големия шлем, но пропусна целия сезон на клей, в който Рафа се представи блестящо, което му позволи да натрупа достатъчно точки, за да изкачи върха още преди US Open заради отсъствието на Мъри.


Бекер коментира предстоящото Открито първенство на САЩ и очакванията си към него в контекста на ренесанса на кариерата на Федерер. "Той играе страхотен тенис тази година. На хартия е фаворит. Надал стана новият №1, което не очаквах. След Уимбълдън очаквах там да застане Федерер", коментира Бекер.


"В последно време Александър Зверев спечели две големи титли, включително след победа над Федерер в Монреал. Ник Кириос е друг млад играч, който е непредвидим и има всички качества да спечели голям трофей. Очаква ни интересен турнир, възможностите са отворени", добави той.


Обратно на темата "Федерер" германецът заяви, че няма идея докъде може да стигне триумфа му през тази година. "Почти всички са по-млади от него, но той успява въпреки това да печели седмица след седмица, на всички настилки, с изключение на клея. Просто е невъзможно да бъде прогнозирано, защото си мислехме, че ще бъде невъзможно да спечели 18-та титла, а той спечели 18-та и 19-та една след друга."

 

"Ще има ли 20-та на US Open? Мисля, че съпругата и децата му са неговата голяма опора. Нямаше да успее без тях и той е първият, който осъзна това. Роджър нацели перфектното време, в което да бъде тенисист, баща и съпруг. Това е причината за големите му успехи", завърши Бекер. 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини