Исторически четвъртфинал в Сан Хосе



11-02-2011 10:45 | Станко Димов

Аржентинецът Хуан Мартин Дел Потро се класира за първи път за 1/4-финал от повече от година насам. Снажният състезател победи с 6:1, 7:6 (1) словака Лукаш Лацкo и се класира сред най-добрите 8 на турнира на твърди кортове в Сан Хосе.


"Сервирам добре. Щастлив съм, че след толкова дълго отсъствие отново съм на корта. С всеки изминал ден подобрявам по малко играта си. Това е много важно за мен и за развитието на сезона. Радвам се, че ще играя с моя идол Лейтън Хюит", сподели Дел Потро.


В спор за място на полуфинал аржентинецът ще се изправи срещу бившия номер 1 в света Лейтън Хюит. Това ще бъде и първи случай 2003-та година насам, когато двама носители на титли от Шлема се изправят един срещу друг в Сан Хосе. За последно това направиха Андре Агаси и Майкъл Ченг.


"Определено ще бъде труден мач", сподели австралиецът Хюит. "Хуан е качествен играч, който се завръща от тежка контузия. Той е готов на всичко да си върне формата и определено очаквам здрава битка", каза още Хюит, който рано тази сутрин се справи с Браян Дабул в 3 сета.


Място сред най-добрите 8 намери и шампионът от миналата година Фернандо Вердаско. Плейбоят от Мадрид победи трудно със 7:5, 7:5 хърватинът Иво Карлович. Вердаско осъществи единствените два пробива в мача в края на всеки от сетовете, като по този начин си проби път напред.


Негов съперник на 1/4-финалите ще бъде Денис Истомин от Узбекистан, който се справи със 7:6 (7), 7:6 (4) срещу Майкъл Ръсел (САЩ).


ОСНОВНА СХЕМА!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини