Шарапова се завърна и изхвърли Халеп (СНИМКИ)



29-08-2017 06:44 | Любомир Тодоров

Очакваният с огромен интерес двубой между втората поставена Симона Халеп и участващата с "уайлд кард" Мария Шарапова на US Open напълно оправда определянето му за абсолютен хит.


Намиращата се на 146-ото място в света рускиня отстрани румънката след 6:4, 4:6, 6:3 за два часа и 44 минути игра във вечерната сесия на "Артър Аш стейдиъм".


В първия сет на два пъти Шарапова повеждаше с пробиви, но следваше моментален рибрейк. В заключителния гейм, след близо осем минути игра, Маша стигна до сетбол при сервис на Халеп и успя. Във втората част тенисистката от Констанца спечели пет поредни гейма от 1:4, за да изравни.


Третия сет започна с пробив за бившата приятелка на Григор Димитров за 2:0. До края тя удържа преднината си, като в последния гейм отрази точка за брейк, преди да реализира мачбола си.


Веднага след последната точка бившата номер едно и шампионка в Ню Йорк от 2006 година падна на колене и се разрида.


"Понякога се чудиш защо са всичките тези усилия, които полагаш в тренировките. Ето и отговорът", заяви Мария в интервюто на корта.

 

ГАЛЕРИЯ ОТ ПЪРВИЯ ДЕН НА US OPEN


Тя завърши с 60 печеливши удари (7 аса) срещу 64 непредизвикани грешки (7 двойни). За Халеп, която се прости с мечтата да оглави ранглистата, показателитне бяха 15 уинъра и 14 грешки.


Във втори кръг носителката на пет титли от Големия шлем Шарапова очаква Тимеа Бабош. Унгарката елиминира Виктория Голубич от Швейцария със 7:5, 5:7, 7:5.

 


Отпадна и още една от смятаните за фаворитки в турнира. Седмата Йохана Конта, на която предричаха дори финал, загуби в първия кръг с 6:4, 3:6, 4:6 от сръбкинята Александра Крунич, която е №78 в ранглистата.

 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини