Бъдещето на "Ролан Гарос" става ясно в неделя



11-02-2011 18:04 | Николай Драгиев

Френската светиня - комплексът "Ролан Гарос" в сърцето на Париж, може да не приема повече Откритото първенство на Франция по тенис от 2016 година. Бъдещето на турнира предстои да се реши на конференция на френската тенис федерация в неделя.

В опит да остане конкурентна на останалите три състезания от "Големия Шлем", така и френската гордост има нужда от обновяване и най-вече повече място. Каквото в центъра на Париж няма достатъчно, за да осигури нужните условия.

Вариантите за преместването на Открития шампионат на Франция са три - в местността Версай, в Гонес и в близост до Дисниленд. Все дестинации, които са малко или повече извън Париж.

Според "Ройтерс" има вариант сегашният комплекс "Ролан Гарос" да бъде модернизиран на първо време и това да отложи евентуално кардинално решение в неделя.

Може би най-впечатляващият играч в историята на единствения турнир от Големия Шлем на клей - Рафаел Надал обяви, че е против подобно преместване.

Друга голяма шампионка в Париж - Жюстин Енен изрази малко по-различно мнение: "Трудно ми е да си представя "Ролан Гарос" на друго място, но действително ще бъде по-добре условията да се променят. Твърде малко е пространството и има нужда от нов подход към проблемите."

Решението изглежда неминуемо с оглед разрастването на останалите турнири от топ 4, които много отдавна са решили тези инфраструктурни проблеми. На US Open подобна генерална промяна на "Флашинг Медоус", е направена още през 1978 година, а на Australian Open през 1988. Дори консервативните англичани непрекъснато подобряват условията на кортовете в Лондон, които обслужват Уимбълдън.

Откритото първенство на Франция се провежда на кортовете "Ролан Гарос" от 1928 година.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини