Кербер е едва втората шампионка, която губи в първи кръг



30-08-2017 07:48 | Николай Драганов

Бившата №1 при жените Ангелик Кербер стана една втората действащата шампионка, която губи още в първи кръг при защитата на титлата си от Откритото първенство на САЩ. 


Шестата поставена германка регистрира поредното си негативно представяне през сезона, който започна като №1 и отстъпи още на старта на US Open на Наоми Осака след 6:3, 6:1. Кербер не е печелила трофей именно от този в Ню Йорк преди 12 месеца. 


Последният и единствен друг случай, в който шампионката отпада още на старта на турнира, е през 2005 година, когато Светлана Кузнецова губи от 20-годишната тогава своя сънародничка от Русия Екатерина Бичкова. Любопитна подробност е, че Наоми Осака също е на сходна възраст - 19 години, а в онзи сезон Кузнецова е 5-та поставена.

 

ГАЛЕРИЯ ОТ ВТОРИЯ ДЕН НА US OPEN


Шампион в САЩ през 2005-та година става Ким Клайстерс, като това е първият за нея трофей от Големия шлем. По-късно през кариерата си тя печели още две титли в Ню Йорк (2009, 2010), както и Australian Open през 2011-та година.


"Не знам", отвърна с вдигнати рамене Кербер на въпроса какво се обърка така през този сезон. "Тази година е много различа", добави германката. "Зная, че съм силна и ще се завърна по-силна, със сигурност. Зная, че няма да се предам", обеща тя.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини