Рекордът на Костадинова на 30 години



30-08-2017 16:50 | Tennis24.bg

Вече три десетилетия Стефка Костадинова е недосегаема на върха на световния скок на височина. 

 

На 30 август 1987 г. в Рим българката спечели първата от двете си титли на планетата на открито, но го направи блестящо – с 209 см - световен рекорд. От тогава нито една жена не е надскачала примата на родния спорт. Тези 209 см в италианската столица са част от удивителната кариера на българката, призната за най-великата в историята на тази дисциплина. 

 

Тогава, едва 22-годишна, Стефка бързо си е осигурила абсолютно превъзходство в дисциплината и побеждава навсякъде. Голямото шоу обаче предстои. Всичко е подбрано като в приказките: мястото – Вечния град, времето – точно на Световното първенство, пред камерите и  погледите на милиарди зрители по целия свят. Всичко за магията е готовo.

 

Сякаш за да се засили ефектът от предстоящото уникално постижение, атракцията на Стефка се предхожда един турболентен световен рекорд в бягането на 100 м. Бен Джонсън взривява трибуните, но публиката тепърва предстои до види след минути нещо също толкова гениално, но много по-трайно. Нещо, което ще остане да блести десетилетия наред. Световният рекорд на Стефка Костадинова от 209 см.

 

Какво мисли Костадинова за рекорда си - вижте тук!

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини