Васко Младенов е държавен шампион на открито



03-09-2017 19:21 | Tennis24.bg

Васил Младенов (ТК „Черно море Елит“, Варна) спечели титлата на Държавното първенство за мъже на открито "Грифид хотели" на кортовете на Националния тенис център.

Във финалната среща, прекъсната заради разразилата се над София буря, той се наложи над Александър Лазаров (ТК „Дема“, Сф) с 6:4, 6:7(2), 6:4, 7:6(5).

По-опитният на корта Младенов спечели първия сет, а Лазаров поведе с 3:2 във втория преди силният вятър и дъждът да преустановят двубоя. Благодарение на усилията на домакините от БНТЦ и изгрялото над столицата слънце, мачът все пак успя да се доиграе след близо 3-часово прекъсване.

В доиграването, продължило също близо 3 часа, и двамата тенисисти предложиха зрелищен тенис с дълги разигравания и къси топки, гладиаторска битка за всяка точка и заслужено спечелиха аплодисментите на най-вярната си публика.

Двамата бяха наградени от Габриела Фиданова, мениджър в „Грифид хотели“ и Тодор Енев, капитан на България за Купа „Дейвис“, в присъствието и на генералния секретар на федерацията Катерина Генова.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини