Григор Димитров стартира срещу добър приятел в Марсилия



12-02-2011 14:19 | Николай Драгиев

Григор Димитров ще започне турнира от сериите "Мастърс 250" в Марсилия срещу своя добър приятел Дмитрий Турсунов. Изтегленият жребий за Гришо можеше да бъде както по-добър, така и по лош. Двамата играха за последно през септември миналата година, когато българинът се наложи със 7:6, 6:3.

При успех в първи кръг Григор ще спори с победителя от срещата на Иван Любичич и Андрей Голубьов. В тази част от схемата фаворит за достигане на четвъртфинал е Юрген Мелцер.

Иначе Дмитрий Турсунов все по-категорично намира своята форма, извела го до 20-о място в световната ранглиста. Понастоящем 150-и в света, Турсунов спечели наскоро турнир от категорията "Чалънджър" в Сингапур.

През тази седмица пък тръгна от квалификациите в Ротердам, победи в първи кръг на основната схема Голубьов в два сета, преди да отстъпи в три на Томаш Бердих.

Иначе Григор Димитров намери място в основната схема на турнира в Марсилия благодарение на специална покана от организаторите.

В надпреварата с награден фонд от 576 хиляди евро ще участват и други от най-добрите играчи в света. Сред тях са Робин Сьодерлинг, Томаш Бердих, Михаил Южни, Юрген Мелцер, Иван Любичич, Жо-Вилфред Цонга и други.

ВИЖТЕ ОСНОВНАТА СХЕМА!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини