Дел Потро: Не знам как спечелих този мач (снимки)



05-09-2017 08:33 | Николай Драганов

Хуан Мартин дел Потро влезе в осминафиналния си сблъсък срещу Доминик Тийм болен от грип и с треска, която трудно му позволяваше да се движи. Това си личеше в първите два сета, загубени категорично от аржентинеца. 


Шампионът от 2009-та година обаче успя да осъществи обратът на годината и след 1:6, 2:6, 6:1, 7:6(1), 6:4 се класира за четвъртфиналите, където го очаква Роджър Федерер. Именно на финала срещу швейцареца преди 8 години Дел Потро спечели първата си и засега единствена титла от Големия шлем.

ГАЛЕРИЯ ОТ ПОБЕДАТА НА ДЕЛ ПОТРО


"Не знам как успях да спечеля този мач. В последните два дни бях болен и се опитах да играя по най-добрия начин. Когато видях тези трибуни, които ме подкрепят, опитах да се представя по-добре. Борих се така заради тези хора", коментира аржентинецът веднага след уникалната си победа.


Виковете "Дел По! Дел По!" буквално вдигнаха на крака Хуан Мартин, който изглеждаше уморен и немощен в първите два сета. Но в третия сет нивото на Доминик Тийм рязко спадна, а използвайки адрелина, аржентинецът успя да се вдигне на крака. 


"Изиграх един от най-епичните мачове в моята кариера тук на US Open, моят любим турнир, пред страхотни трибуни. Бях напълно изтощен след последната точка. Но съм толкова щастлив, че продължавам напред. Участвах в невероятна битка срещу един от най-добрите играчи в тура", добави Дел По, който призна, че дори е мислил да сложи преждевременно край на мача.


"Мислех за отказване в средата на втория сет, защото не можех да дишам, не можех да се движа добре. Доминик напълно доминираше. Но после, когато започна третия сет, успях да пробия бързо сервиса му, а след това спечелих сета за 20 минути. Историята се промени изцяло, започнах да виждам трибуните. Почерпих енергия от тях. Това правех до края, просто се продължавах да се боря. Не се отказах в нито една точка от третия до петия сет. Бях готов да победя", обясни той.


"Трибуните бяха на негова страна, но атмосферата беше страхотна. Имам предвид - не всеки ден играеш преди такива трибуни. Насладих се на усещанещо. Трибуните не са били несправедливи, така че всичко беше наред", коментира от своя страна Доминик Тийм. 


"Знаех, че няма да бъде същото докрай, защото ако той наистина се чувстваше твърде зле, щеше да се откаже. Така че знаех, че трябва да остана на топ ниво през цялото време. Третият сет беше лош, имах ужасни минути. Беше страхотен мач в четвъртия и петия сет. Очевидно завърши по-добре за него", добави австриецът.


Дел Потро се присъединява към Диего Шварцман, като това ще бъде първият случай от 2005 година, когато двама аржентици играят на четвъртфинал. 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини