Григор: Важно е да стоя близо до корените си05-09-2017 12:25 | Tennis24.bg

Григор Димитров се завърна за няколко дни в родния си град Хасково, където ще си вземе глътка въздух от изключително натоварения сезон в АТР Уърлд Тур. Тенисистът намери време да се срещне с малчугани от града, които зарадва с общи снимки. Григор каза и няколко думи пред местните медиите.

- Приключи US Open, успя ли да си починеш вече от мачовете и как се готвиш за следващото си състезание?
- Почивам си в момента, прибрах се само за малко, за да видя в Хасково, майка си и баща си, да видя клуба отново (б.а.ТК „Хасково 2015“). Като гледам всичко тук на кортовете се развива много добре. Искам да бъда част от този клуб и с каквото мога да помагам. За съжаление обаче не разполагам с толкова време, колкото ми се иска. А иначе US Open приключи малко по-рано за мен. Но като цяло имах добри 7-8 седмици в Щатите и сега започвам да се подготвям за Азия. Смятам, че на Мастърса в Шанхай, който предстои, имам добри шансове. До края на година имам 5-6 турнира. Целите ми си остават същите. И след това започвам отново. Трябваше ми обаче наистина малко почивка.

-Каква е емоцията в момента, когато си до най-близките си хора в родния град, все пак рядко се прибираш в Хасково?
-Много е важно това за мен. Важно е да стоя близко до корените си, да съм колкото се може по-често близко до семейството си. Моят живот е толкова бърз - всяка една седмица съм на различно място и затова е много хубаво, когато се прибера в къщи, хубаво е да се срещнеш с роднините си, да си там, откъдето си тръгнал. Това ми дава голяма сила и перспектива за бъдещето. Винаги след това се чувствам доста по отпочинал, защото знам, че трябва да започна отново с тренировките после, с фитнеса и въртележката започва отново да се върти. Затова дните, като сега, в които съм свободен, ги използвам максимално да правя това, което ми се иска.

-В момента се и провежда турнир на кортове „ Юнак“, доста твои фенове те видяха от близко, успя ли да им дадеш съвети?
-Съвети! Няма смисъл от съвети, всичко е прекрасно на корта тук, особено когато виждам толкова много деца, на които им е не само интересно да играят тенис, но искат и да започнат да се състезават. Спомням си аз когато бях малък и започнах да се състезавам, тези спомени  са едни от най-важните ми. Впечатлен съм от кортовете и искам повече деца да идват тук.

-Твоята поява тук е достатъчно зареждаща за децата, но винаги с трепет те очаква в Хасково майка ти Мария, която, знаем те е водила край кортовете още в детската количка. Тя е сега е с теб.
-Да, много сме си близки.

Мария Димитрова: И моята емоция е винаги голяма. Винаги чувството е особено и приятно, когато Григор е тук. Радвам се, че не се е променил от малко момче, когато сега е мъж-остава си чудесен, радвам се за него, невероятен е!

Автор: Красимира Славова, Haskovo.net

_____
 

Абонирайте се за канала на спортното предаване СТУДИО СПРИНТ в YouTube


 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!
Коментари
Други новини