Селекционерът Асенов: Националите са подготвени за европейското



06-09-2017 09:01 | Любомир Тодоров

Националните отбори на България по тенис на маса за мъже и жени заминават на 12 септември за Люксембург, където на следващия ден започва европейското първенство.


Мъжете са във втората по сила категория "Чалъндж дивижън". Отборът ни, в състав Теодор Александро, Денислав Коджабашев и Петьо Кръстев, са в група "F" заедно с Чехия, Турция и Швейцария. Първите два отбора продължават напред.


Жените са в състав: Елица Замфирова, европейската шампионка за девойки на двойки Мария Йовкова и Калина Христова. Националките са също в "Чалъндж дивижън". В група "G" България е заедно с Турция, Уелс и Азербайджан.


Селекционерът на националните отбори Асен Асенов е доволен от лагера, който проведе със своите избраници.


"Мога да кажа, че състезателите са подобрили издръжливостта и техниката си, освен това са по-добре подготвени физически. На лагера в "Дианабад" имаше международно участие и обмяна на опит", коментира Асенов пред Tennis24.bg.


Специалистът, който се върна тази година от Германия, за да поеме националните гарнитури, не обича да говори за резултати.


"На европейското очаквам всеки от играчите да приложи отработеното максимално добре. За този кратък период на съвместна работа не мога да имам конкретни очаквания относно резултатите.Но ще се опитам да извлека максимума от всеки мач и от всеки състезател", допълни Асен Асенов.

 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини