Триумф за Слоун Стивънс в Ню Йорк (снимки)



10-09-2017 05:21 | Tennis24.bg

Слоун Стивънс е новата шампионка на US Open. 24-годишната американка победи сънародничката си Мадисън Кийс с 6:3, 6:0 на финала в Ню Йорк.

В битка на две дебютантки на финал от Големия шлем Стивънс успя да се справи с напрежението и емоции по-добре и да стигне до трофея. Слоун, която е 83-а в световната ранглиста, стигна до най-големия успех в кариерата си след 1 час игра и за този триумф получи чек на стойност 3,7 милиона долара.

Турнирът при жените се превърна в празник за домакините още от полуфиналите, за които се класираха четири американки.

Финалът също трябваше да потвърди, че американският тенис е във великолепно състояние. Той обаче не отговори на очакванията, като и двете бяха нервни и допускаха грешки, а качествените изпълнения бяха рядкост. Все пак Стивънс беше тази, която успя да се събере и в крайна сметка триумфира с първата си мейджър титла.

ГАЛЕРИЯ НА НОВАТА ШАМПИОНКА!

„Все още не мога да осъзная какво точно се случва. Вероятно ще ми трябват няколко дни да отминат, за да се отдалеча малко и на спокойствие да анализирам успеха. Да осъзная, че съм спечелила US Open“, коментира Стивънс след срещата.

Тъмнокожата състезателка приключи финала с 10 печеливши удара и едва 6 непредизвикани грешки. Самната тя не успя да повярва на статистическите факти.

„Искате да ми кажете, че съм допуснала само 6 грешки в целия финал? Аз? Не мисля, че това някога ми се е случвало преди. Тази статистика е изненадваща за мен“.

Новата шампионка разкри формулата на успеха. „Супер просто е. Преди срещата бях нервна. Затова се опитах да запазя спокойствие и да тичам след всяка топка. Това беше. Просто е“.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини