Шаповалов горд: Вече ме разпознават в моловете



Шаповалов горд: Вече ме разпознават в моловете
Свързани играчи
Тагове
12-09-2017 17:02 | Станко Димов

Денис Шаповалов се завърна в Торонто, където присъства на откриването на местния филмов фестивал. Преди това, тенисистът даде пресконференция, на която говори за достигането до полуфиналите на „Мастърс 1000“ турнира в Монреал и осминафиналите на US Open.

„Моят живот определено се промени в последния месец. Вече ме разпознават по летища и молове и навсякъде, където отида. За мен е много вдъхновяващо, когато някое малко дете ме види и се развълнува“, коментира Шаповалов.

По време на „Мастърс 1000“ в Монреал, Шаповалов надви Рафаел Надал, при това след като изоставаше с 0:3 в тайбрека на третия сет. „Това ти дава невероятна увереност и чувство за принадлежност към корта. Когато се изправиш срещу някого като Надал не е никак лесно да контролираш емоциите си“.

„Мисля, че в много аспекти развих играта си. Началният ми удар и ретурите вече са по-добри. Излизам на мрежата много по-често, но най-важното подобрение е в бойния ми дух. Вече съм по-спокоен на корта и съм готов да се боря за всяка топка. Аз и отборът ми положихме много усилия през последната година“.

На US Open Шаповалов отстъпи пред Кареньо Буста на осминафиналите, но след последната точка беше изпратен с бурни овации от публиката на „Артър Аш“.

„Честно казано не очаквах подобна реакция от страна на феновете. Никога няма да забравя този момент. Мечтата ми е един ден да спечеля титла от Шлема. Знам, че в момента съм много далеч от подобно постижение и трябва да извървя дълъг път“.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини